Prăjiură cu dulceaţă şi fulgi de ovăz

de Ade200 in Prajituri, 29 Iun 2013 | 5893 vizualizari

 

Uite o rețetă rapidă cu ce ai prin casă. E bună la ceai, la o cafea...

 

INGREDIENTE

  • 600 ml de făină
  • 600 ml de dulceaţă
  • 300 ml de fulgi de ovăz
  • 100 g de unt
  • 3 ouă
  • 100-150 g de zahăr brun
  • 1 praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjiură cu dulceaţă şi fulgi de ovăz:

Se preîncălzeste cuptorul la 180 de grade.

Se amestecă untul lăsat la temperatura camerei cu zahărul, apoi cu ouăle. Se poate folosi mixerul. se adaugă faina amestecată cu praful de copt şi jumătate din dulceaţă. Se pun şi fulgii şi restul de dulceaţă. eu am pus 3 feluri de dulceaţă şi puţin sirop de vişine, daca dulceaţa nu e suficient de moale să încorporeze făina şi fulgii.

Se unge o tavă cu unt şi faină sau se pune hârtie de copt.

se coace cam 35 de minute(la cuptorul meu a fost mai mult) pâna se rumeneşte deasupra.

TIPS-URI

1

Se măsoară cu o cană gradată, la partea unde scrie "lichide".

2

Zahărul se pune şi în funcţie de cât e de dulce gemul, dulceaţa; ale mele au fost mai acrişoare şi am pus 100 g de zahăr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjiură cu dulceaţă şi fulgi de ovăz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

- Andreea - 1

30.06.2013, 08:44

Anett 1

30.06.2013, 11:09

suuuper!

Rocsi 1

30.06.2013, 12:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fragezica cu magiun