Prune rotunde in sos de vin rosu cu scortisoara - Deliciu aromat si delicios

de laura_n in Dulciuri, 15 Aug 2024 | 5853 vizualizari

 

Va recomand cu toata inima sa faceti prune in sos de vin rosu. Sunt un deliciu pentru care nu aveti nevoie de multe ingrediente si nici nu e treaba complicata, dar gustul este minunat. Vinul rosu cu zahar rezulta intr-un sos delicios, iar scortisoara imbogateste acest gust.
Pentru aceste Prune rotunde in sos de vin rosu cu scortisoara - Deliciu aromat si delicios sunt necesare cateva ingrediente: prune, vin, zahar, scortisoara si unt.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prune rotunde in sos de vin rosu cu scortisoara - Deliciu aromat si delicios:
  • 500 g prune rotunde (prune proaspete si coapte)
  • 250 ml vin rosu sec
  • 80 g zahar (sau dupa gust)
  • 1-2 batoane de scortisoara
  • 50 g unt (pentru a adauga un pic de cremozitate sosului)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prune rotunde in sos de vin rosu cu scortisoara - Deliciu aromat si delicios:

Cum se prepara Prune rotunde in sos de vin rosu cu scortisoara - Deliciu aromat si delicios:

Spala prunele si indeparteaza samburii. Taie prunele in jumatati.

Intr-o cratita mai adanca, pune vinul rosu, zaharul, scortisoara. Daca vrei, poti adauga si coaja de portocala, pentru a intensifica aromele.

Asaza cratita la foc mediu si amesteca usor pana cand zaharul se dizolva complet.

Lasa amestecul sa ajunga la punctul de fierbere, apoi redu focul la mic si lasa sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute pentru ca aromele sa se intrepatrunda bine.

Adauga prunele in cratita cu partea taiata in jos si lasa-le sa se gateasca in sosul de vin pentru aproximativ 10 minute sau pana cand devin fragede, dar nu complet moi (pentru a-si pastra forma).

Dupa ce prunele sunt gatite, scoate-le din sos si pune-le deoparte.

Continua sa fierbi sosul la foc mic pana cand acesta se reduce si capata o consistenta mai densa, ca un sirop (aproximativ 10 minute). La final, poti adauga untul pentru a face sosul mai catifelat si lucios.

Asaza prunele pe farfurii individuale si toarna deasupra sosul de vin redus.

Iti recomand sa servesti desertul cu o lingura de smantana, mascarpone sau inghetata de vanilie pentru un contrast de texturi.

Incearca si reteta de Pere posate in vin, un desert excelent pe care il poti servi alaturi de o delicioasa Inghetata de vanilie.

Iti recomandam si reteta de Desert cu piersici caramelizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prune rotunde in sos de vin rosu cu scortisoara - Deliciu aromat si delicios" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]