Pui țărănesc cu roșii și smântână

de elucubratiiculinare in Pui, 16 Noi 2013 | 4653 vizualizari

 

Pentru că aveam un pui de la bunica, crescut în curte liber, fără stres ;), nu puteam să-l stric pe alte mâncăruri sofisticate, trebuia una neaoș românească.
Marele maestru Radu Anton Roman mi-a venit în ajutor cu această rețetă uimitoare pe care o scriu din cartea sa de bucate literă cu literă.

 

INGREDIENTE

  •  1 pui
  • 500 g ceapă
  • 1 legătură mărar
  • 1 ceașcă smântână
  • 100 gr unt
  • 1 ceașcă supă de oase
  • 1 kg roșii coapte dar tari
  • 1 lingură făină.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui țărănesc cu roșii și smântână:


Puiul se face bucăți, se sărează, piperează și se trece prin făină, apoi se pune la prăjit în unt încins. Se toacă ceapa. Când s-a rumenit carnea, se scoate și se pune în locul ei ceapa la călit, până se colorează. Când s-a rumenit, se stinge cu supă, să fiarbă 1 minut. Roșiile se toacă mărunt Se pun la fiert, peste ceapă, carnea și roșiile, 1 jumătate de oră. Se toacă mărarul, se freacă cu smântâna. Când e gata, se amestecați smântâna și se oferă cu mămăligă.” Dar pentru că e un pic cam multă prăjeală în toată acestă rețetă, iar eu de ceva timp am renunțat să mănânc prăjeală, am transformat-o în varianta ”light”    Ingredientele se cam păstrează, am renunțat doar la făină și unt și am adăugat un pic mai multe condimente:  1-2 frunze de dafin și o crenguță mică de cimbru.

Aveam nevoie de supă, așa că am pus puiul tranșat în bucăți potrivite împreună cu ceapa tocată la fiert pentru 20 minute. Apă nu am adăugat decât cât să fie puiul acoperit. Tocăm roșiile mărunt și le adăugăm peste pui împreună cu frunzele de dafin și crenguța de cimbru. Lăsăm să fiarbă pentru jumătate de oră la foc mic. Am servim cu smântână amestecată cu mărar tocat deasupra și mămăliguță.

Vă asigur că și varianta mea a fost delicioasă. Poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui țărănesc cu roșii și smântână" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu bacon la cuptor