Pui cacciatore

de Corinuta in Pui, 11 Sep 2010 | 7063 vizualizari

 

Pui cacciatore este un fel de mancare de origine toscana, cunoscut si apreciat in special in regiunile din nordul Italiei . Aceasta reteta este foarte usor de preparat si foarte gustoasa datorita ingredientelor: ceapa, rosiile si vinul ii imbunatatesc aroma. Sincer, pana pregatesc reteta asta nu m-as fi gandit sa gatesc puiul cu vin rosu, intotdeauna am crezut ca cel alb e ptr pui.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de pui
  • 400 g rosii
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 3 tije de telina
  • 1 pahar de vin rosu
  • 40 ml ulei
  • sare, piper macinat
  • rozmarin verde un fir sau uscat o lingurita
  • 1/2 legatura patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cacciatore:

Se curata, ceapa, morcovii, usturoiul si telina, se spala si se toaca cubulete. Patrunjelul se spala, se zvanta si se toaca marunt. Se pune la incalzit intr-o craticioara aprox. 1,5 litri de apa.

Se spala puiul, se curata, eventual se indeparteaza pielea, apoi se prajeste in ulei cca. 10 minute pe ambele parti. Se adauga ceapa, usturoiul, morcovii, telina si rozmarinul, se condimenteaza cu sare si piper si se calesc impreuna inca 5 minute. 

Se toarna vinul si se lasa sa fiarba putin. Intre timp se oparesc rosiile in apa fierbinte, se decojesc, se scot cotoarele si se toaca, apoi se adauga la mancare. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic cel putin 30 de minute timp in care se adauga din cand in cand putina apa calda.

Cand e gata se presara deasupra verdeata si se poate servi cu orice garnitura doriti.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cacciatore" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu pui