Pui cu ciuperci,mazare,porumb si sos de smantana

de Valclaudia in Pui, 7 Feb 2016 | 4115 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • 1 ceapa potrivita
  • 2-3 linguri ulei
  • 300 gr. ciuperci feliate si congelate
  • 200 gr. mazare congelata
  • 1/2 cana apa plata
  • 1/2 conserva porumb dulce
  • 200 gr. smantana pentru gatit
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • marar si patrunjel
  • optional, la servire fulgi de chili
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci,mazare,porumb si sos de smantana:

Pulpele de pui se spala sub jet de apa rece, apoi se transeaza in doua.

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Punem ceapa la calit in ulei, 2-3 minute la foc mare.

Reducem apoi focul, adaugam pulpele ciupercile congelate.

Lasam la foc potrivit cca 15 minute, apoi adaugam mazarea congelata si 1/2 cana apa plata.

Fierbem mancarea alte 10 minute, timp in care apa scade.

Asaugam boabele de porumb din conserva, scurse de apa in care au fost conservate, apoi smantana pentru gatit.

Cu focul redus mai fierbem mancarea 10 minute, apoi indepartam pielea de pe pulpe, presaram putina boia dulce pentru gust si culoare, marar si patrunjel si servim.

Cine prefera mancarea picanta isi poate presara in farfurie fulgi de chili dupa gust.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci,mazare,porumb si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]