Aceasta este cea mai rapidă, mai simplă și mai delicioasă modalitate de a pregăti pieptul de pui. Pieptul de pui iese suculent și foarte fraged și aromat.
Pentru acest Pui cu portocale și lime la cuptor - Rețeta simplă pentru un preparat savuros și aromat, ai nevoie de doar câteva ingrediente: piept de pui, portocală, lămâie verde, miere și cimbru.
Cum se prepara acest Pui cu portocale și lime la cuptor - Rețeta simplă pentru un preparat savuros și aromat:
Pliază fiecare hârtie de copt sub formă de evantai, apoi leagă capetele cu sfoara alimentare. Desfă mijlocul și întinde hârtia până obții "un cuib".
Feliază portocala și lămâia verde. În fiecare cuib de hârtie, așază două felii de portocală, două de lămâie verde.
Crestează pieptul de pui și așază câte o jumătate în fiecare locaș. Condimentează cu sare și piper.
Într-un bol, amestecă ulei de măsline, o lingură de miere și sucul de portocale. Adaugă puțin cimbru și amestecă bine. Unge bine bucățile de carne cu acest sos.
Coace pieptul de pui în cuptorul preîncălzit, la 190 grade C, pentru 2-30 minute sau până se rumenește frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă preparatul la temperat.
Îl poți servi alături de o garnitură de Orez natur sau după preferințe. Este absolut delicios și ușor de preparat, în timp scurt.
O variantă extrem de gustoasă este și Pui in aluat chinezesc. Vă recomandăm să încercați și rețeta Pui asiatic cu portocale. Este foarte aromat, suculent și delicios.