Piept de pui cu rosii la cuptor

de Tuxedo in Pui, 2 Iun 2013 | 15876 vizualizari

 

Va spun sincer, am facut acest piept de pui in cea mai mare viteza si cu inspiratie de moment si a iesit senzational de bun! o sa vedeti si de ce :-) , dar mai inainte de toate vreau sa va spun ca este numai bun pentru cei ce tin o dieta hipocalorica, dupa cum se stie pieptul de pui este recomandat in majoritatea regimurilor de slabire!

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti mari de pui taiati in doua si dezosati
  • o rosie mare
  • oregano
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • condimente pentru pui (eu am folosit de la Vegeta)
  • 3-4 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu rosii la cuptor:

Spalam pieptul de pui si il asezam soldateste intr-un vas de yenna.

Il ungem cu ajutorul unei pensule de silicon cu ulei de masline (cca 2 linguri) apoi il asezonam cu boia dulce, piper si condimente pentru pui (daca nu aveti condimente pentru pui, putem pune doar sare si piper).

Taiem o rosie in doua apoi o feliem si punem feliile peste piept dupa care punem si restul de ulei (prin picurare) apoi presaram putina sare si oregano deasupra.

Bagam in cuptorul incins la 180ºC pentru circa 30-40 de minute pana se rumeneste frumos!

Atentie sa nu se usuce! Rolul rosiilor este ca pieptul sa nu se usuce . Daca este copt suficient, acesta va ramane foarte zemos.

Ca sa evitati “uscarea” lor, puteti sa acoperiti vasul cu o folie de aluminiu pentru primele 20-30 de minute, apoi il descoperiti in ultimele 10 minute ca sa se rumeneasca.

Este de-li-cios!

Pofta buna!

Daca nu tineti un regim foarte drastic, pieptul merge cu un vin alb sau rose de buna calitate !

La acest fel de mancare am avut ca garnitura fasole pastai cu usturoi si o salata.

Merge cu orice fel de garnitura, cartofi baby sau normali, orez simplu, piure, fasole lata, legume la cuptor etc!

TIPS-URI

1

Se acopera vasul in primele 30 de minute cu o folie de aluminiu

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui impletit