Pui cu vin la cuptor si cartofi rumeniti

de COSTEO in Pui, 15 Aug 2013 | 5678 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de 2 kg
  • 6 cartofi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • rozmarin
  • 700 ml bere
  • 1l vin alb
  • condimente granulate
  • 6 catei usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu vin la cuptor si cartofi rumeniti:

Puiul se curata bine,se pune la bait.Baitul se prepara din bere,usturoi pisat,cimbru,sare,piper,condimente granulate,rozmarin.

Lasam puiul intreg in bait 20 ore la rece.Dupa ce a stat 20 ore la rece in bait,scoatem puiul ,se portioneaza,se cresteaza bine,in crestaturi punem bucati de usturoi,se aseaza intr-o tava in care punem putin ulei,se da la cuptorul preincalzit pentru 30 minute la 180 grade.

Se intoarce pe ambele parti din cand in cand pentru a se rumeni frumos.Dupa 30 minute,adaugam vinul si mai lasam la cuptor cam 50 minute la 170 grade.

Intre timp pregatim cartofii.Se curata,se spala, se taie in 4,se pun la prajit in ulei incins.

Se scot pe servet de bucatarie pentru a se scurge de surplusul de ulei.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu vin la cuptor si cartofi rumeniti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]