Pui fiert cu sos cu tarhon

de laylalala in Pui, 17 Feb 2010 | 4375 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui
  • 1 pui, curatat de piele
  • 2 morcovi, feliati
  • 6 boabe de piper negru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 mana de patrunjel proaspat tocat
  • 1 lingura de tarhon maruntit
  • 1 catel de usturoi, decojit si zdrobit
  • 3 lingurite sare
  • Pentru sos
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri faina
  • 200 gr smantana
  • 1 galbenus de ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui fiert cu sos cu tarhon:


Pune puiul, morcovii,boabele de piper, foaia de dafin, ceapa, patrunjelul, 1 lingurita tarhon, catelul de usturoi si sarea intr-o cratita mare, umple cratita cu apa cat sa acopere toate ingredientele si pune totul la fiert 45 minute – 1 ora pana cand carnea s-a facut.Scoate puiul din cratita si pune-l deoparte.

Strecoara 1L lichid in care a fiert puiul si pune-l intr-o cratita, pe foc mediu.Lasa-l sa fiarba pana cand scade la 600 ml.Intr-o alta craita topeste untul si adauga faina.Gateste faina 1-2 minute, amestecand continuu.Gradat, adauga 600 ml supa, amestecand continuu.Lasa sosul sa fiarba cateva minute pana cand se ingroasa apoi asezoneaza-l dupa gust.Amesteca smantana cu galbenusul de ou si tarhonul ramas si adauga aceasta compozitie la sosul din cratita.Gateste sosul pana cand se ingroasa putin, dar nu-l fierbe.

Serveste-le cu puiul fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui fiert cu sos cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui la gratar