Pui la borcan

de mihaelar63 in Pui, 11 Mai 2020 | 3265 vizualizari

 

  Am vizionat reteta pe You Tube la Russian food si mi-a parut interesanta. Bineinteles ca mi-a tulburat somnul pana in momentul in care am reusit sa o pun in aplicare. Se obtine un pui suculent si gustos.  Cred ca condimentarea tine de gustul fiecaruia. Deci va invit sa fiti creativi.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne pui de casa -pulpe si spate
  • 2 cepe rosii
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita oregano uscat maruntit
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la borcan:

  1.  Carnea de pui bine spalata se pune intr-un bol impreuna cu condimentele si cu sarea .
  2. Se amesteca bine , masand usor bucastile de carne pentru ca sa se condimenteze uniform .
  3. Ceapa se  curata si se taie jumatati .
  4. Se curata usturoiul de mustati si se taie in jumatate .
  5. Mie imi place in fripturi sa procedez astfel cu usturoiul .
  6. Dupa cocere , usturoiul se strange usor si continutul ca o crema il intind sau amestec pe/in  carne .
  7. Ardeii se curata , spala si se taie dupa dorinta .
  8.  Se foloseste un borcan adecvat cantitatii de pui ce o avem. Eu am folosit un borcan de 2 l.
  9. Se aseaza carnea de pui si foaia de dafin in borcan , alternand cu ceapa , usturoiul si ardeii grasi .
  10. Sigilati gura borcanului cu ajutorul unei folii de aluminiu .
  11.  Atentie !!!!Cuptorul nu se preincalzeste pentru a evita sparcera borcanului .
  12. Borcanul se pune  la cuptor timp de o ora si jumatate la 180 grade Celsius .
  13. Daca doriti carnea mai rumena scoateti folia inainte cu 20 de minute de terminarea coacerii .
  14.  Serviti carnea de pui preparata la borcan ,alaturi de garnitura si salata preferata .
  15.           Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

In reteta vizionata ceapa era taiata inele si usturoiul taiat mai marunt.

2

Se curata usturoiul de mustati si se taie in jumatate.

3

Mie imi place in fripturi sa procedez astfel cu usturoiul .

4

Dupa coacere, usturoiul se strange usor si continutul ca o crema il intind sau amestec pe/in carne.

5

Atentie !!!!Cuptorul nu se preincalzeste pentru a evita spargerea borcanului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripioare crispy