Pui la cuptor cu cartofi noi,ceapa verde si dovlecei

de laylalala in Pui, 30 Mai 2010 | 7818 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (de aprox.1,5 kg)
  • 500 gr cartofi noi
  • 4 fire de ceapa verde, tocata
  • cateii de la 1 capatana de usturoi, curatati
  • 2 linguri ulei de masline cu busuioc
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura mustar
  • 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si feliat
  • 1 dovlecel, decojiti si feliat
  • 1 lingurita thym uscat si maruntit
  • sare de mare si piper negru, dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu cartofi noi,ceapa verde si dovlecei:

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Intr-un vas termorezistent mai mare, amesteca cartofii cu ceapa verde, cateii de usturoi in afara de 2 (care se vor folosi la pui) si 1 lingura ulei de masline cu busuioc.Da legumele la copt 15 minute.
Intr-un vas amesteca cei 2 catei de usturoi pastrati apoi zdrobiti cu 1 lingura ulei de masline cu busuioc, 2 linguri miere, 1 lingura mustar, sare de mare si piper negru, dupa gust.Unge puiul cu acest amestec.
Scoate vasul cu legume din cuptor si adauga ardeiul gras cu dovleceii si thym.Amesteca usor legumele apoi aseaza deasupra puiul.Da totul la copt 50 minute – 1 ora, pana cand legumele s-au facut iar puiul s-a rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu cartofi noi,ceapa verde si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gratar de pui