Pui la cuptor cu usturoi

de Gherca Daniela in Pui, 15 Sep 2014 | 4205 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pui
  • 50g margarina sau unt
  • condimente ( sare, piper, paprika dulce si picanta, pudra de usturoi)
  • 5 catei de usturoi
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu usturoi:

Am spalat puiul cu apa rece si curatat bine; separat intr-un bol am pus margarina, am topit-o la microunde, iar peste am pus condimentele. Am uns puiul bine cu aceasta pasta si pe sub piele (indepartata usor cu mana), am facut si cateva intepaturi cu un cutit pentru a pune cateii de usturoi. Intr-un vas Yena am pus putin ulei de masline iar peste am asezat puiul si o ceasca de apa iar deasupra am pus capacul de la vas si am dat tava la cuptor. Dupa o jumatate de ora am luat capacul si am mai lasat aprox. o ora, dar intre timp am mai intors puiul pentru a se rumeni frumos pe ambele parti. Am incercat o reteta de cartofi cu aioli in folie de aluminiu si chiar a fost minunata. Eu am facut 4 cartofi... cate doi de fiecare :)) de curiozitate:

Pe o bucata de folie de aluminiu am pus cartoful crestat cu cutitul, deasupra am pus putina sare, pasta de aioli si o lingurita de ulei de masline si am strans bine folia; asa am procedat cu toate, le-am dat la cuptor alaturi de pui. Am servit alaturi de mamaliguta si mujdei de usturoi! Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

ieri la 13:30

Supă cremă de conopidă - Deliciu fin și cremos

ieri la 10:24

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui picant in bere neagra cu cartofi la cuptor gratinati cu parmezan