Pui la cuptor in vas de lut

de xana in Pui, 19 Feb 2014 | 8596 vizualizari

 

Nu sunt deloc multumita de poza dar preparatul va garantez ca e foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 de pui(mai marisor) taiat bucati
  • 3-4 cartofi
  • 1/2 de ardel rosu
  • 1 cutie de ciuperci
  • 1 bucatica bacon
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingura mustar
  • 2 linguri coniac
  • 50 ml vin alb
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 foaie de dafin
  • patrunjel proaspat
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor in vas de lut:

Ceapa taiata felii se caleste in ulei de masline impreuna cu baconul, taiat si el in bucatele, pana se inmoaie, dar fara sa se rumeneasca.

Cartofii se taie cuburi nu prea mici, ardelul felii iar usturoiul se piseaza, patrunjelul se lasa intreg pentru a fi mai usor de scos la final. Cand ceapa e calita se amesteca bine toate ingredientele, ulei de masline punand 2-3 linguri.

Punem in vasul de lut prima data cartofii, apoi carnea si terminam cu restul ingredientelor. Dam la cuptor pentru cca 2 ore, la 200 de grade C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu cartofi si parmezan la cuptor