Pui la vas roman II

de violeta30 in Pui, 20 Ian 2020 | 2895 vizualizari

 

Ne-am indragostit de vasul roman iremediabil :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pui intreg
  • condimente
  • usturoi pudra
  • sare
  • 5-6 cartofi
  • o cescuta de apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la vas roman II:

Se spala puiul, se "ciugulesc" resturile de pene, se scoate acel punct de grasime de la tartita, se taie "pintenii" de la aripi, inclusiv varfurile de la aripi, dar si resturile de coji de piele de la picioare, apoi se tamponeaza bine cu servetele absorbante.

Se condimenteaza puiul si se da deoparte.

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in jumatati, sa sareaza si se condimenteaza intr-un vas. Transferam apoi in vasul roman, asezand bine cartofii pe fundul vasului se aseaza puiul peste cartofi si se adauga cescuta de apa.

Punem capacul, introducem in cuptor si aprindem focul in momentul in care am introdus vasul la cuptor (sa nu pocneasca din cauza diferentei de temperatura).

Se lasala cuptor pana se rumeneste, avand grija sa mai ungem puiul cu sosul rezultat in vas folosind o pensula de silicon.

E fraged si gustos !

TIPS-URI

1

se pot pune mai multe legume (morcovi, dovlecel, etc).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la vas roman II" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

ieri la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 11:08

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

pe 24.09 la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]