Pui pe capac

de sabiradu in Pui, 7 Mai 2011 | 5569 vizualizari

 

O reteta usoara si delicioasa.Puiul este preferatul nostru ,la cuptor ,grapar,fript ,copt in mancare sau ciorbita.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui 1,200 g
  • 1 rajnita verdeturi italiene Kotanyi,
  • 1 rajnita piper granulat Kotanyi 
  • 1 plic condimente pentru pui Kotanyi 
  • 1 lingura delikat 
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe capac:

Spalam puiul, il condimentam cu amestecul special pentru pui Kotanyi delicatul de care doriti, verdeturi italiene Kotanyi si piper granulat Kotanyi 

Il asezam pe un capac deasupra unei cratite cu apa. Punem puiul la cuptor pentru cca 100 minute, il incercam sa vedem daca este copt bine. Il intoarcem de pe o parte pe cealalta ,in interior la pulpe se face mai greu.

Este grozav de frageda carnea,nu are nevoie de ulei sau alte grasimi,puiul isi lasa destula grasime.

Am servit cu o portie de cartofi prajiti 

TIPS-URI

1

Nu este nevoie sa ungem puiul .Surplusul de grasime il luam de pe capac im momentul in care intoarcem puiul 

2

Gatita astfel carnea este la fel de frageda ca si la dry cooker .

3

Nu va temeti sa puneti toate condimentele astea pentru ca puiul isi ia doar cat are nevoie,restul raman in zeama pe care o lasa pe capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe capac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

sabiradu 1

09.05.2011, 18:29

Genial si cel pe sticla ,la mine nu incape in cuptor pe sticla asa ca il las ls ssolar cu burta in sus

sabiradu 1

10.05.2011, 14:13

super bun

mihaelar63 1

10.05.2011, 14:18

Puiut bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Shepherd's Pie cu carne de pui