Un fel principal savurat de Zmeișori! Mereu diversific rețeta, doar sticla de bere, puiul și condimentele, sunt aceleași! ;) Hmmm, am avut săptămânile astea un fix cu pere, nu folosite în desert, ci folosite în feluri principale! Și nu regret, dau un gust tare bun preparatelor! ;) Spor și poftă bună! Șiii, daaa, nu ziceți, din start, asta-i nu-i pe gustul meu ;) Încercați și apoi decretați! ;)
Puiul se curăță de eventualii tulei rămași de la pigulit, folosindu-se lampa de gaz, mă rog brener-ul acela micuț, de flambat pentru bucătărie.
Sticla de bere curățată de etichete, umplută cu apă, se pune într-o tavă termorezistentă. Puiul de grill se așează pe sticlă, artistic, apoi se asezonează cu uleiul de măsline cremos din spray, se presară condimentele de pui, plus boiaua. În gât, de data asta am schimbat mărul pe para verde ;) Chiar a fost mult mai aromat! ;)
Para, dovlecelul, ardeiul kapia, tijele de apio se spală și se taie grosier.
În tavă de jur împrejurul puiului se pun legumele, fructele și vegetalele.
Pentru ruperea termică, adică să nu se spargă sticla la temperaturi înalte se adaugă și lichid în tavă, de data aceasta, bere blondă.
Apoi se pune la gătit, în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 200 grade.
Din când în când se unge puiul cu zeama lăsată.
Când se înțeapă puiul și zeama ce se scurge din el este clară, limpede înseamnă că puiul nostru e gătit și se poate savura împreună cu legumele din tavă, bonus un piure cremos din cartofi!
Spor și poftă bună!