Pui Szechuan

de lia maria in Pui, 30 Iun 2010 | 10829 vizualizari

 

Se spune despre acest preparat, ca este unul din cele mai solicitate retete culinare in restaurantele cu specific chinezesc.

 

INGREDIENTE

  • 6 linguri ulei de alune (sau de masline)
  • 3 ardei iuti
  • 100g usturoi
  • 250g morcovi
  • 6 pulpe de pui dezosate
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 200ml apa
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 3 linguri sos de soia
  • 4 linguri sos Worcester
  • 2 linguri zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Szechuan:

Taiem carnea in bucati de 2-3 cm. Ardeii iuti ii taiem marunt, dupa ce am indepartat semintele. Usturoiul il tocam. Morcovii curatati, ii taiem bastonase , ceapa o taiem rondele.

Punem uleiul la incins, adaugam ardeii iuti, morcovii si puiul. Lasam la foc mic, sub capac, cam 20’, pana cand puiul este aproape gata, adaugam ceapa si usturoiul. Mai lasam cam 10’, pana cand puiul si morcovii sunt complet facuti .

Intr-un bol, amestecam apa cu cele doua sosuri, amidonul si zaharul apoi turnam peste mancare. Amestecam incontinuu pana se ingroasa sosul (3-4’) si mancarea este gata.

Eu am sevit de aceasta data cu paste Rollton, preparate dupa instructiunile de pe ambalaj.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

se serveste dupa preferinta: simpla,cu orez ori cu paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Szechuan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

nadina73 1

04.07.2010, 22:33

si mie imi place mancarea chinezeasca foarte mult super bun nota 10

andreyya84 1

15.10.2010, 20:16

Complimentele mele! Am facut si eu si desi nu am avut sos Worcester am inlocuit cu unul de la Uncle Ben's si a iesit nemaipomenit! Am servit cu paste de orez chinezesti..din alea subtirele. Multumim mult pt minunata reteta, Si noi suntem foarte pasionati de bucataria chinezeasca si incercam de ceva vreme sa aflam reteta pt supa acra-picanta. o stie cineva cumva?
Cu drag

babi5 1

16.12.2014, 11:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de usturoi