Pui umplut cu ciuperci si orez aromat

de laylalala in Pui, 4 Iul 2010 | 6703 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru pui

  • 4 piepti de pui, fara piele si os
  • 2-3 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 1 ceapa rosie, curatata si tocata
  • 3 catei de usturoi, curatati si tocati
  • 400 gr ciuperci, tocate
  • 50 ml otet balsamic
  • 150 ml vin alb
  • sare de mare

Pentru orez

  • 200 gr orez
  • coaja rasa si zeama de la ½ lamaie
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 1 lingura tarhon proaspat tocat
  • 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
  • sare de mare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu ciuperci si orez aromat:

Pentru pui, incinge cuptorul la 180°C. Taie cate un buzunar in fiecare piept de pui. Freaca carnea cu 1-2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie apoi cu sare, dupa gust.
Incinge intr-o tigaie 1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie.Adauga ceapa si usturoiul si calestele 3-4 minute pana cand ceapa s-a inmuiat, dar avand grija ca usturoiul sa nu se arda.Adauga apoi ciupercile si caleste-le 4-5 minute.Torna peste ciuperci 50 ml vin alb si 50 ml otet balsmic si lasa totul sa fiarba 8-10 minute pana cand o mare parte din lichid s-a evaporat.Asezoneaza totul cu sare de mare, dupa gust.
Umple pieptii de pui cu ciuperci, aseaza-I intr-un vas termorezistent, toarna peste acestia 100 ml vin alb si da-I la copt 30 minute pana cand s-au facut si s-au rumenit.
Pentru orez, pune intr-o cratita apa cu sare la fiert apoi adauga orezul si fierbe-l pana cand boabele s-au inmuiat.Intre timp amesteca intr-un vas restul ingredientelor.Dupa ce orezul a fiert, scurge-l de apa, aduga amestecul de verdeturi si amesteca bine.
Portofelel de pui cu ciuperci serveste-le alaturi de orezul preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu ciuperci si orez aromat" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
"Kabsa" cu stafide