Pulpa de curcan cu legume la cuptor

de T I M E A in Curcan, 2 Apr 2014 | 17662 vizualizari

 

Iata un pranz de duminica tare gustos si aratos. Il puteti pregati pentru voi sau pentru musafiri, sigur toata lumea o sa fie incantata.

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa superioara de curcan (aprox 1200 gr)
  • 12 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 bucata mica radacina de telina
  • 2 cepe mici rosii
  • 1 mar
  • Pentru marinat:
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita chili
  • 1 lingurita boabe de coriandru
  • 1 lingurita boabe de piper negru
  • 1 lingurita rasa sare de mare
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1/2 cana vin alb
  • 1/2 cana apa
  • 1 ceapa alba
  • 1 capatana usturoi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan cu legume la cuptor:

Intr-un bol punem mai intai uleiul de masline. Ceapa o curatam si o tocam marunt iar usturoiul curatat il dam prin aparatul de pisat. Adaugam treptat toate condimentele insirate mai sus, turnam vinul si apa si amestecam.

Punem carnea in marinata. o intoarcem de pe o parte pe alta, apoi acoperim vasul si dam la frigider timp de 3 ore. 

Scoatem carnea din frigider si o asezam intr-o tava. Turnam marinata in tava peste carne. 

Cartofii, morcovii, ceapa si telina le curatam si le spalam bine.

Cartofii ii taiem in doua, morcovii rondele de 3-4 cm, telina felii iar ceapa in doua.

Asezam legumele in tava pe langa pulpa. Saram si piperam legumele si mai stropim cu putin vin.

Marul il taiem in doua si il asezam in tava.

Acoperim tava cu folie de Al. si dam tava la cuptorul preincalzit la 190-200 de grade timp de aprox 50 de minute.

Dupa ce s-a scurs acest timp indepartam folia, stropim carnea cu sosul din tava si dam din nou la cuptor timp de aprox 30 de minute, pana se rumeneste carnea deasupra. 

Verificam cu o furculita daca carnea este patrunsa si daca da oprim focul si scoatem tava din cuptor.

Scoatem carnea si legumele pe un platou, feliem carnea si servim cald.

Pofta mare sa aveti daca alegeti sa gatiti aceasta mancare! 

TIPS-URI

1

La condimente puteti sa jonglati in functie de ce arome va plac si ce merge bineinteles cu carnea de curcan

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (36)

T I M E A 1

03.04.2014, 21:30

Laura te cred pt ca si mie imi plac la nebunie )

tudor89 1

13.05.2014, 17:42

buna ziua .pun un mic anunt aici pentru cei care doreste curcani albi crescuti eco la ferma mea.ma puteti contacta prin mail la adresa dragonu.tudorel@yahoo.com sau prin facebook dragonutudorel sau un mesaj aici.va astept

mihaelar63 1

02.12.2018, 11:26

Bun mai este !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Rulada de curcan