Pulpa de porc la cuptor cu sos de mustar

de Dana Cristea - pusikmea in Porc, 19 Dec 2013 | 42507 vizualizari

 

O fripturica delicioasa, cu siguranta o sa va lingeti degetelele :D, pentru ca la cat este de bun acest sos, nu veti mai folosi furculita si veti apela direct la degete :)

Va recomand aceasta friptura pentru masa de Craciun, nu o sa regretati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc
  • 4 linguri mustar dulce
  • 4 linguri bulion
  • 4 linguri ulei de masline/floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 pahare apa
  • 50 ml vin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc la cuptor cu sos de mustar:

Pulpa de porc se spala, se taie felii de grosimea unui deget ( nu taiati degetul felii :D ci carnea ).

Din mustar, bulion, ulei sare, piper si cimbru se face un sos, amestecandu-se toate ingredientele intr-un bol.

Feliile de carne se pun in acest sos/dresing si se lasa cel putin o ora la marinat, de preferat la frigider sau intr-un loc racoros.

Se aseaza carnea intr-o tava, peste care se toarna sosul ramas, apa cat sa acopere carnea ( ~ 2 pahare, daca nu este de ajuns mai puneti ).

Se da la cuptorul preincalzit cca. 1 ora.

Se verifica din cand in cand, si se stropeste cu jiul din tava ( jiu = sosul ) .

Daca este nevoie se intoarce pe cealalta  parte.

Cand carnea este aproape gata stropim cu vin.

Mai lasam 5- 10 minute si scoatem tava din cuptor.

Se serveste alaturi de orice doriti.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la cuptor cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc la tava