Cotlete de porc cu legume (fenicul, dovlecel si ardei) la cuptor

de Catalina L in Porc, 19 Apr 2019 | 3182 vizualizari

 

O reteta  rapida si va asigur foarte buna.
 Feniculul seamana cu ceapa, cultivandu-se pe toate continentele. Aroma lui aduce cu cea a anasonului, iar frunzele seamana cu mararul.
Feniculul are proprietati antiseptice naturale, are capacitatea de a absoarbi gazele intestinale, este sedativ si antiinflamator, analgezic, antispasmic, dar si expectorant.
Nu in ultimul rand elimina toxinele, este diuretic, calmeaza tusea si este ideal in dieta diabeticilor. Are actiune antifungica, iar frunzele scad tensiunea. Mai multe aici: http://www.ziare.com/
 
 https://www.blogulluicatalina.com/2019/04/cotlete-de-porc-cu-legume-fenicul.html
#keto #loxcarb

 

INGREDIENTE

  • 2 cotlete frumoase de porc - 400 g
  • 1 catel de usturoi
  • 60 g de rosii cherry
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 fenicul-300 g
  • 1 ardel galben
  • 1 dovlecel
  • 20 g de unt pentru gatit
  • sare, piper
  • cimbru uscat
  • boia de ardei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete de porc cu legume (fenicul, dovlecel si ardei) la cuptor:

Curatati si spalati legumele.

Taiati feniculul in 4 si ardeiul in lamele. Puneti intr-un vas de cuptor.

Ungeti -le cu 2-3 linguri de ulei, puneti sare si cimbru uscat.

Acoperiti vasul cu o foaie de aluminiu si dati 20 de minute la cuptorul incalzit la 200°C.

Intre timp pregatiti carnea. Tocati marunt usturoiul.

Reveniti usturoiul intr-o tigaie in untul incalzit.

Adaugati canea taiata bucati. Puneti sare, piper si reveniti cateva minute.

Puneti rosiile cherry taiate in 2 si 15 cl de apa. Amestecati si gatiti impreuna pana apa scade- in jur de  8 minute.

Scoateti vasul din cuptor, adaugati dovlecelul curatat si taiat rondele. Varsati deasupra carnea si amestecati.

Dati din nou la cuptor timp de 20 de minute la 180°C, descoperit de data aceasta.

Este gata!

Totul este delicios si carnea se topeste in gura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc cu legume (fenicul, dovlecel si ardei) la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]