Pulpa de porc prefiarta, pe pat de legume, la cuptor

de Andra_Constantinescu in Porc, 20 Mar 2016 | 3988 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc;
  • 1,5 l apa;
  • sare;
  • cateva boabe de piper negru;
  • doua foi de dafin;
  • 300 g ciuperci de padure congelate;
  • 6 cartofi;
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • o tija de apio;
  • un ardei gras;
  • putin maghiran uscat;
  • putin busuioc uscat;
  • o lingurita si jumatate de boia de ardei dulce;
  • putin piper negru macinat;
  • 3-4 linguri ulei.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc prefiarta, pe pat de legume, la cuptor:

Pulpa de porc se spala si se fierbe pana se patrunde bine in 1,5 l apa cu putina sare, cateva boabe de piper negru si doua foi de dafin, apoi se scoate din apa si se lasa sa se raceasca.

Ciupercile de padure se taie in bucati mari.

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in sferturi.

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.

Tija de apio se spala si se taie rondele.

Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie fasii groase.

Se pun ciupercile si legumele intr-un castron si se amesteca cu putin maghiran uscat, putin busuioc uscat, o lingurita de boia de ardei dulce, sare si piper macinat. 

Carnea se feliaza.

Se unge o tava cu 3-4 linguri de ulei, se aseaza legumele si ciupercile, apoi se adauga carnea feliata (pe care se presara putina sare si o jumatate de lingurita de boia de ardei dulce) si o cana din supa in care a fiert carnea. Se acopera tava cu o hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand carnea si legumele se patrund bine.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc prefiarta, pe pat de legume, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc cu salvie si cartofi, la cuptor