Pulpe de curcan la cuptor

de laviniaticu in Curcan, 19 Apr 2012 | 14981 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de curcan
  • 50 grame de slanina taiata bucatele
  • 50 ml ulei
  • un pahar de vin
  • MARINATA
  • 500 ml vin alb
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri sare
  • o lingurita zahar
  • piper boabe
  • 50 ml ulei
  • rozmarin, chimen, cimbru
  • o lingura otet balsamic
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de curcan la cuptor:

Pulpele de curcan se curata si se spala. Din loc in loc se cresteaza cu cutitul si se introduce cate o bucatica de slanina.

Se amesteca toate ingredientele si se face marinata care se pune intr-o punga, peste care se pune carnea, dupa care se scoate aerul din punga cat de mult posibil, se inchide punga, se agita putin, si se lasa la frigider o noapte sa se intrepatrunda aromele.

A doua zi se scoate carnea si se scurge, se aseaza intr-o tava, se mai adauga 50 ml ulei si un pahar cu vin, si o cana cu apa. Se acopera carnea cu hartie de copt sau cu folie de aluminiu (eu am pus hartie de copt pentru ca se desprinde muuult mai usor). Se lasa carnea la cuptor la foc foarte mic 2 ore, dupa care se lasa descoperit pana se evapora lichidul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]