Pulpe de pui in vin

de mirela0911 in Pui, 31 Ian 2021 | 6380 vizualizari

 

O mancare simpla si tare gustoasa pentru masa de pranz!

 

INGREDIENTE

  • 8 buc pulpe superioare
  • sare, piper
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 buc morcov
  • 1 crenguta rozmarin
  • 3 catei de usturoi
  • 200 ml vin alb
  • piure de cartofi pentru servit
  • muratura preferata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in vin:

Se curata si se spala bine carnea apoi se lasa sa se scurga de apa sau se sterge cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pune carnea si se lasa cateva minute pe fiecare parte pana se albeste bine carnea. Dupa ce s-a albit carnea pe ambele parti, se toarna vinul. Se adauga crenguta de rozmarin si morcovii taiati rondele. Se lasa sa fiarba 2-3 minute la foc mai iute, apoi se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc domol pana este facuta carnea, din cand in cand se mai stropeste carnea cu sosul din cratita. 

Spre final se ia capacul, se adauga usturoiul taiat felii si se mai lasa sa se rumeneasca usor carnea si sa se intrepatrunda cu aroma usturoiului.

Intre timp se prepara si piureul de cartofi.

Se serveste carnea alaturi de cartofii piure si muratura preferata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dorada cu roșii, ardei și brocoli

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

pe 28.03 la 13:17

Plăcintă cu cartofi și pui - Irezistibil de gustoasă și sățioasă

pe 28.03 la 10:56

Omletă la cuptor cu bacon și ciuperci - Mic dejun gustos și sățios

pe 28.03 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui cu legume mexicane