Pulpe de rata cu orez si sos de mere

de Bucataras Diana in Rata, 28 Aug 2018 | 4144 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de rata
  • 300 g orez
  • 3 mere
  • 250 g rubarba
  • 2 cepe rosii
  • 10 g ghimbir ras
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri otet balsamic
  • sare
  • piper
  • 3-4 cubulete congelate stock de supa de pasare
  • ulei de rapita
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata cu orez si sos de mere:

 Spalam pulpele, le saram, le piperam, le punem intr-o tava si le dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C, pana se rumenesc frumos. Dupa aproximativ 20 de minute le intoarcem pe partea cealalta.

Intre timp punem orezul la fiert in 900 ml apa cu sare in care adaugam cubuletele de supa de pasare. Spalam merele si le tocam cubulete. Tocam si rubarba cubulete si ceapa marunt. Punem ceapa la calit in putin ulei de rapita, iar dupa ce se inmoaie, adaugam rubarba. Lasam cateva minute, apoi adaugam merele si eventual putina apa. Dupa ce s-au inmuiat si merele.adaugam ghimbirul ras si mai lasam sa fiarba circa 10 minute, amestecand continuu. Adaugam 2 linguri de miere, amestecam pana se topeste si punem 2 linguri de otet balsamic. Asteptam sa se racoreasca un pic si servim.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se poate folosi ulei de floarea soarelul

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata cu orez si sos de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]