"Rafaello"cu glazura de ciocolata

de rodicamaria in Prajituri, 16 Oct 2011 | 6746 vizualizari

 

Foarte buna prajitura,dar la sfarsit m-am lenevit si in loc sa fac eu glazura,am pus de Dr.Oetker si nu am putut sa o tai cum se cuvine.Glazura asta de cumparat este ceva atat de tare cum n-am vazut nici o glazura pana acum.Se vede si din poza ca nu am putut sa o tai.Pacat ca din poza nu se vede ce gust bun are.

 

INGREDIENTE

BLAT
  • 150 g zahar
  • 5 albuse
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cocos ras
  • 1 foaie de napolitana
  CREMA
  • 300 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1 plic budinca vanilie
  • 5 galbenuse
  • un pachet de unt(200 g)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Rafaello"cu glazura de ciocolata:

Reteta este pt.tava mica.

Se unge tava unt si se aseaza foaie de napolitana taiata la dimensiunea fundului tavii.Se bat albusele,se adauga zaharul, faina si nuca de cocos,apoi se toarna in tava peste foaia de napolitana.Se da la copt pana este auriu deasupra,am facut si testul cu scobitoarea(in poza se vede o gaurica de la test).

Intre timp se face crema:zaharul se adauga in laptele rece si se amesteca pana se dizolva.Cu acest amestec dizolvam praful de budinca si apoi adaugam peste galbenuse si punem la fiert(in oala teflonata am pus eu,ca sa nu se lipeasca),amestecam des pana cand a prins consistenta.Lasam la racit si adaugam untul.

Cand blatul este rece punem crema si apoi glazura.

Dam la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Rafaello"cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dorada cu roșii, ardei și brocoli

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

pe 28.03 la 13:17

Plăcintă cu cartofi și pui - Irezistibil de gustoasă și sățioasă

pe 28.03 la 10:56

Omletă la cuptor cu bacon și ciuperci - Mic dejun gustos și sățios

pe 28.03 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert budinca din resturi de cozonac