Renumita prajitura krem a la krem cu mascarpone, care a incantat internetul!

de ela in Prajituri, 20 Mai 2015 | 64701 vizualizari

 

Nu am mancat niciodata ceva mai pufos si mai cremos ca renumita prajitura krem a la krem cu mascarpone, care a incantat internetul!...Nu stiu daca a iesit asa de la xylitol. Am mai facut prajitura in diferite variante, chiar si cu fructe, dar niciodata nu a iesit asa de buna.Am repetat-o de doua ori intr-o saptamana, am avut si oua proaspete de tara Am mai facut varianta cu mascarpone si este mai buna decat reteta de baza,cea cu frisca si crema ole la plic. Si cu fructe este si mai delicioasa! Oricum, cred ca xylitolul a avut un rol determinant in prajitura. Dar se poate face si cu zaharul obisnuit. Xylitolul sau zaharul din mesteacan este un indulcitor natural care se gaseste in coaja mesteacanului, dar si in diferite fructe si legume. Poate inlocui cu succes zaharul din alimentatie. Xylitolul are valaorea energetica mai mica decat zaharul, doar 2,4KCAL/G si putere de indulcire egala cu acesta. Este stabil la coacere, fierbere sau congelare. Se dizolva usor in toate mancarurile si bauturile. Se recomanda la prepararea alimentelor, la indulcirea bauturilor, prajiturilor, deserturilor, preparatelor calde sau reci, lichiorurilor, compoturilor. Xylitolul nu se framanta si nu este potrivit pentru alimentele care contin drojdie. Xylitolul nu se caramelizeaza. Eu am cumparat xylitolul la cutie SLY, de la Auchan si a costat cam 21 lei 400g. Mi-a fost teama sa il folosesc in blat dar m-am riscat. Este putin mai dulce decat zaharul dar nu cu mult si are un gust tare bun.

 

INGREDIENTE

Igrediente pentru Renumita prajitura krem a la krem cu mascarpone, care a incantat internetul

  • Blat:
  • 7oua
  • 7 linguri xylitol (sau zahar)
  • 1 plic Creme Ole dr Oetker de ciocolata
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 500 g mascarpone
  • un plic Creme Ole de vanilie
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte + 50 ml
  • 1 plic intaritor frisca (optional)
  • 2-3linguri xylitol sau zahar pudra, dupa gust
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Renumita prajitura krem a la krem cu mascarpone, care a incantat internetul!:

Preparare Renumita prajitura krem a la krem cu mascarpone, care a incantat internetul

Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat xylitolul si batem bine dupa fiecare lingura. Adaugam galbenusurile si omogenizam.

Praful de ciocolata il amestecam cu praful de copt si il adaugam in oua, amestecand usor de jos in sus cu o lingura.

Punem compozitia intr-o tava termorezistenta, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 20minute.

Facem testul cu scobitoarea. Scoatem si lasam sa se raceasca.
Crema: Mixam cateva clipe mascarponele cu 50 ml lapte (nu mult ca se taie).

Mixam praful de la crema ole de vanilie cu frisca lichida, indulcitorul, laptele si intaritorul de frisca pana se intareste, apoi adaugam crema mascarpone si mixam putin (nu mult!).
Lasam blatul in tava si punem peste el crema.
Glazura: Topim ciocolata cu frisca lichida, apoi adaugam untul si omogenizam bine.

Punem glazura peste crema si nivelam. Dam la rece cateva ore (daca aveti rabdare).

Avem aici si varianta mai simpla - Desert prajitura Krem a la Krem dar si Trio Krem a la Krem

La fel de mult ne place si Prajitura Diplomat cu fructe si frisca - reteta clasica

TIPS-URI

1

Daca nu aveti xylitol, zaharul este la fel de bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Renumita prajitura krem a la krem cu mascarpone, care a incantat internetul!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 1100 lei
2799.99 lei
1699.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 600 lei
1299.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (30)

LilianaPavel 1

26.06.2018, 17:59

Cu ce se poate inlocui crema la plic?

ela 1

26.06.2018, 22:36

Nu cred ca se poate inlocui cu altceva,nu ar mai fi acelasi lucru

Dudu 1

30.03.2024, 17:36

Ce dimensiuni are vasul termorezistent in care faceti prajitura?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortulete cu sirop de artar si mascarpone