Reteta de budinca de cartofi cu branza si smantana, gratinata si delicioasa

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 30 Iun 2013 | 86596 vizualizari

 

Reteta de budinca de cartofi cu branza si smantana, gratinata si delicioasa este foarte buna servita si simpla, alaturi de rosii proaspete si ca garnitura la friptura.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de budinca de cartofi cu branza si smantana, gratinata si delicioasa

  • 1 kg cartofi
  • 2 oua
  • 200 gr branza telemea mixta(vaca + oaie)
  • 4 linguri smantana
  • 1 legatura marar
  • rozmarin
  • sare
  • apa
  • 50 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de budinca de cartofi cu branza si smantana, gratinata si delicioasa:

Preparare Reteta de budinca de cartofi cu branza si smantana, gratinata si delicioasa

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in patru.

Ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti, cu sare, pentru 20 minute.

Mararul il tocam marunt.

Branza o sfaramam cu furculita si o amestecam cu o parte din mararul tocat.

Batem ouale si le amestecam cu smantana si restul de marar tocat. 

Cand se fierb cartofii, ii scurgem si ii punem intr-o forma termorezistenta unsa cu unt.

Punem branza peste cartofi si amestecam usor, apoi punem deasupra ouale batute cu smantana si marar si dam la cuptor pentru 20 minute la 180 grade, pana se formeaza o crusta frumoasa.

Pot fi serviti atat calzi cat si reci. 

Poti incerca si reteta de Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica Noua ne plac la fel de mult  si acesti Cartofi frantuzesti

Recomandam si Cartofi la Cuptor cu Sos de Smantana

TIPS-URI

1

Daca branza este prea tare se poate pune si cubulete de unt printre cartofi, sau mai multa smantana pentru a nu iesi prea uscata budinca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de budinca de cartofi cu branza si smantana, gratinata si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (55)

Retete cu Margareta Cismasiu 1

22.01.2015, 15:41

MINUNATA

VictorAvram 1

24.10.2017, 19:53

Unde plm fierbi tu cartofii doar 20 de min ratatule ca ies cruzi?.

Merisor 1

24.10.2017, 21:29

VictorAvram, ai citit rețeta? Cartofii mai stau și la cuptor 20 de minute. Nu trebuie să îi fierbi până se zobesc. Mulțumesc pentru compliment!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi cu ciuperci