Reteta de falafel - renumitele si laudatele chiftele de naut

de Ina in Mancaruri de post, 22 Noi 2017 | 17454 vizualizari

 

Am primit de ceva vreme o punga de naut si am zis sa incerc aceasta Reteta de falafel - renumitele si laudatele chiftele de naut. Mi-au placut atat de mult calde incat am mancat vreo 13, dupa care mi s-a cam aplecat si nu cred ca le voi repeta reteta de falafel prea curand :)))) 

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de falafel - renumitele si laudatele chiftele de naut

  • 250 g naut boabe
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1 lingurita coriandru
  • sare/delikat si piper - dupa gust
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura de bicarbonat
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de falafel - renumitele si laudatele chiftele de naut:

Preparare Reteta de falafel - renumitele si laudatele chiftele de naut

Se pune nautul intr-o oala mai mare cu apa si o lingurita de bicarbonat si se lasa sa se umfle cateva ore ( sau se lasa peste noapte la umflat). Apa trebuie sa fie destul de multa, avand in vedere ca nautul isi dubleaza volumul. 

Cand nautul este suficient de hidratat, scurgem apa si il spalam, indepartand pe cat se poate cojile boabelor ( se desprind usor, ca la fasole).

Punem nautul, ceapa, usturoiul si verdeata in vasul robotului si maruntim totul. Se adauga turmericul, sarea, piperul, coriandrul si faina. Se amesteca totul bine si formam cu mana umezita in apa chiftele pe care le prajim pe ambele parti, in ulei incins, pana capata o crusta maronie, crocanta.    

Scoatem chiftelele pe un prosop de hartie pentru a elimina surplusul de grasime. 

Le servim calde sau reci, alaturi de felii de castraveti, rosii si/sau ardei gras. 

Cu naut putem face si o delicioasa tocanita - Tocanita cu naut dar si o surprinzatoare maioneza! - Maioneza de post din aquafaba

Pasta de naut cu salata de ardei kapia poate constitui o delicioasa masa de post.

TIPS-URI

1

Compozitia pregatita pentru falafel se poate pastra si congelata, iar cand vrem sa prajim chiftelele, o decongelam.

2

Pentru a obtine chiftele pufoase, aerate, nu exageram cu cantitatea de faina in compozitie.

3

Nu folosim naut fiert, ci doar uscat si hidratat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de falafel - renumitele si laudatele chiftele de naut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole rosie si porumb, reteta de post