O reteta de aperitiv cu mare efect, perfecta pentru vegetarieni sau de post, iar cand nu este post, se poate inlocui cu cateva produse. Le gasiti la sectiunea tips. "Culori de toamna in bucate"
Reteta este foarte apreciata in fostele tari CSI si vine din Georgia.
Pentru Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata sunt necesare cateva ingrediente: vinete, maioneza, miez de nuca, usturoi, verdeata.
Iata cum se prepara Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata
Umplutura:
Am tras miezul de nuca la tigaie pana s-a rumenit putin, cam 2-3 minute dupa care le lasam la racit.
Am pus miezul intr-o punga si am trecut peste punga cu sucitorul, l-am maruntit putin.
Punem miezul macinat intr-un bol si adaugam verdeata tocata, ceapa taiata fin, usturoiul tocat marunt si lingura de maioneaza de post. O varianta de maioneza de post gasiti aici Reteta de maioneza de post
Amestecam totul, vom obtine o pasta. Daca aveti blender, puteti sa le puneti toate ingredientele la un loc si veti obtine pasta mai rapid. Saram si piperam dupa gust.
Vinetele le spalam si le taiem pe lung la grosimea 6-7 mm, presaram cu sare si lasam pentru 30 minute. Le clatim si le asezam pe un prosop de hartie.
Pornim cuptorul, asezam feliile de vinete, ungem cu ajutorul unei pensule suprafata cu ulei.
Dam pentru 10 minute la 180 grade C sau pana se rumenesc usor.
Scoatem vinetele pe un platou si lasam la racit un pic.
Intindem pasta de nuci pe felia de vinete, rulam de la capatul mai ingust a feliei pana obtinem un rulou.
Repetam procedura pana terminam toate feliile.
Rulourile obtinute le asezam pe un platou si ornam dupa placul nostru.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Rulouri de vinete umplute cu ricotta.
1
Rulati vinetele cat sunt inca calde, se vor rula mai usor.
2
Alegeti vinetele inchise la culoare care lucesc si au coada verde.
3
Daca doriti ca rulourile sa nu fie de post, inlocuiti maioneza vegetala cu una clasica, smantana sau iaurt grecesc.
4
Daca nu aveti cuptor, se pot praji la tigaie cu putin ulei.
5
Se pot prepara cu o zi inainte, apoi dat la rece, astfel vor fi si mai bune.