Reteta de samosa cu dovleac

de Catalina L in Mancaruri de post, 18 Mar 2023 | 3807 vizualizari

 

O Reteta de samosa cu dovleac, de post, delicioasa.

Varianta clasica cu carne o aveti aici.
 Ingredientele necesare sunt: foi placinta, dovleac, morcovi, mazare, usturoi, ceapa, ulei, bulion. 
https://www.blogulluicatalina.com/2022/12/samosa-cu-dovleac.html

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de samosa cu dovleac
  • 3-4 foi de brick
  • 430 gr de dovlesc butternut curatat
  • 2 morcovi mici
  • 120 gr mazare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 4 linguri ulei de rapita
  • 1 lingurita plina de pasta de curry thaï
  • 1 lingura bulion concentrat de rosii
  • ierburi de Provence
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de samosa cu dovleac:

Iata cum se prepara Reteta de samosa cu dovleac

Spalati si curatati legumele.

Am mixat ceapa, usturoiul si morcovii.

Caliti-le in uleiul incins. Taiati dovleacul cuburi si mixati-l.

Puneti dovleacul, mazarea si sotati impreuna.

Puneti pasta de curry, bulionul , 150 ml de apa, sare, piper, ierburi aromate, amestecati si reveniti timp de 10 minute sau pana cand apa scade.

 Lasati sa se raceasca. 

Se taie foaia de brick în doua 

Puneti umplutura la fiecare extremitate.  

Împăturiţi foile în triunghiuri, apăsând marginile cu degetele umede.


Se coace 25 minute la 180 ° C într-un cuptor preîncălzit .

Vezi si reteta de Samosa cu pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de samosa cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci Pleurotus