Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca

de Catalina L in Mancaruri de post, 22 Mar 2024 | 1673 vizualizari

 

Socca est o specialitate din regiunea francezä Nisa /Nice pe bazä de fäinä de näut.
Simplu de facut si delicioasa este ca o pizza fina fara gluten.
Am utilizat ca masura un pahar de apa de 200 ml.  
https://www.blogulluicatalina.com/2021/01/tarta-cu-faina-de-naut-ceapa-si.html

Pentru Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca sunt necesare cateva ingrediente: faina de naut, ulei de masline, ceapa, usturoi si masline.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca
  • 3/4 pahar de faina de naut bio
  • 1 pahar si 1/4 de apa
  • sare, piper
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 cepe rosii
  • ierburi de Provence
  • 2 catei de usturoi roz
  • masline de calitate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca:

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca

Puneti faina si sarea intr-un castron sau in bolul robotului.
Adaugati apa treptat si amestecati bine cu un tel. Puneti ierburi de Provence si incorporati 1 lingura de ulei.

Lasati deoparte timp de 30 de minute. 

Incalziti cuptorul la 220 °C.

Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul.

Sotati-le in 2 linguri de ulei. Puneti sare si piper.

Ungeti cu 2 linguri de ulei o forma de tarta ( 24 cm) si puneti la cuptor timp de 5 minute. Amestecati aluatul si varsati-l in forma incinsa .

Depuneti deasupra ceapa si usturoiul, decorati cu maslinele.

Dati la cuptor timp de 10 -15 minute, trebuie sa fie colorata pe margini.

Scoateti, puneti pe o farfurie, presarati verdeata si taiati felii.

Serviti!

Vezi si reteta de Tarta aperitiv cu branzeturi si legume.

TIPS-URI

1

Am utilizat ca masura un pahar de apa de 200 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de linte