Reteta de tort Pavlova, un desert spectaculos si rafinat

de Ksenya in Prajituri, 11 Sep 2017 | 42342 vizualizari

 

Astazi o sa postez aceasta Reteta de tort Pavlova, un desert spectaculos si rafinat, care, dupa parerea mea, este cel mai fin si delicat tort.Reteta de fata am modificat-o putin fata de cea originala, unde i-am pus si crema de vanilie.Despre istoria acestui tort nu are rost sa mai scriu, s-a tot scris pe acest site. Eu as adauga ca, pe cat pare simplu de facut, pe atat este de complicat. Mai jos o sa gasiti cateva trucuri care garanteaza reusita pentru aceasta Reteta de tort Pavlova, un desert spectaculos si rafinat. Asa ca trec direct la treaba.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de tort Pavlova, un desert spectaculos si rafinat

  • bezea:
  • 4 albusuri mari
  • 200 grame zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • un praf sare
  • 1 lingura amidon porumb
  • 1 lingura otet
  • Crema vanilie reteta franceza originala
  • 4 gabenusuri
  • 100 zahar
  • 500 ml lapte
  • 30 grame amidon de porumb
  • esenta de vanilie
  • Frisca:
  • 500 -600 g smantana pentru frisca
  • esenta vanilie
  • 100 grame zahar
  • pentru ornat
  • fructe de padure
  • menta proaspata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tort Pavlova, un desert spectaculos si rafinat:

Preparare Reteta de tort Pavlova, un desert spectaculos si rafinat

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat cu praful de sare pana se formeaza o spuma tare, se adauga zaharul pudra si se mixeaza din nou, la sfarsit cand poti sa intorci castronul invers :) si nu cade spuma, adaugam otetul, esenta de vanilie si amidonul, mixam din nou 2-3 min.

Pornim cuptorul la 100 grade C.

Tapetam o tava cu hartie de copt. Facem un cerc si luam cu o spatula si formam blatul. Blatul trebue facut concav, acolo vom pune cremele, dam la cuptor pentru o ora si jumatate. Nu marim temperatura, altfeli riscam sa crape blatul si sa se inegreasca blatul. Trebuie sa iasa un blat ferm si imaculat.

Intre timp, pregatim crema. Laptele se pune la fiert cu esenta de vanilie.

Frecam galbenusurile cu zaharul pana se topeste, adaugam amidonul. Peste el adaugam laptele clocotit in fir subtire, amestecam bine. Transferam vasul pe aragaz, la foc mic, amestecam pana incepe sa clocoteasca. Oprim flacara. Crema e gata.

Trecem la crema de frisca.

Batem smantana cu zaharul si esenta de vanilie pana capata consistenta si devine frisca, dam la rece.

Dupa ce s-a racit blatul, il scoatem usor de pe hartie, il transferam pe un platou, adaugam crema racita, ornam cu frisca si fructele de padure, pentru un gust mai fresh, adaugam menta proaspata.

Se da la frigider 2-3 ore inainte de a fi servit.

Pofta buna!

Poti face reteta si in portii individuale Mini Pavlova, dar la fel de buna e si Rulada Pavlova

Recomandam si Tort Pavlova cu ciocolata

TIPS-URI

1

Pentru ca sa nu formeze la suprafata pelicula aceea tare, crema de vanilie se acopera cu un prosop umed.

2

Blatul se poate coace cu o zi inainte, astfel va fi mai usor si mai sigur la eveniment

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort Pavlova, un desert spectaculos si rafinat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RuxyRux 1

28.06.2018, 11:35

Perfecta ti-a iesit...o ador...fac saptamanal Ksenya asa de tare o iubesc!

Criss 1

01.05.2019, 12:06

desrtul meu preferat!

ioana_lupu 1

29.01.2020, 14:58

Ce frumoasa a iesit bezeaua! 😍

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat