Reteta Oua pe rosii, reteta simpla si gustoasa
Mai zilele trecute la o intalnire intre prieteni, din vorba in vorba, ba despre vreme, ba despre copii, scoli si programe scolare :)) am ajuns a discuta (inevitabil! :D) si despre retete de mancare. Am cam ridicat din spranceana la intrebarea "ai facut vreodata oua pe rosii?" , dar pe masura ce mi se "povestea" reteta, simteam cum salivez de pofta si abia asteptam sa ajung acasa sa fac si eu.
Nu este o mancare pe care sa o poti prezenta (prea) frumos pe farfurie, este o mancare simpla, dar foarte foarte buna. Tocmai de aceea v-o arat si voua, sa va faceti si voi ;)
Ingrediente pentru Reteta Oua pe rosii, reteta simpla si gustoasa:
Cum se prepara Reteta Oua pe rosii, reteta simpla si gustoasa:
Rosiile le oparim, le curatam de pielita si le pasam.
Ceapa tocata marunt se caleste usor in cateva linguri de ulei. Se adauga apoi rosiile pasate si ardeiul kapia tocat. Sosul se fierbe pana ajunge la consistenta dorita, amestecand din cand in cand. Aproape de final se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, usturoiul trecut prin presa, busuioc si oregano.
Cand consideram ca sosul nostru este gata punem cate un ou din loc in loc si acoperim cu un capac. Fierbem la foc mic cateva minute, fara sa mai amestecam, pana ouale sunt gata.
Mancarea se serveste calda, cu adaos de paste fierte in apa cu sare sau cu mamaliguta. Fiecare dupa preferinta. ;)
Pofta buna!
Asemanatoare si la fel de gustoasa este si reteta de Shakshuka cu rosii si ceapa sau Oua in purgatoriu
Va recomandam si reteta simpla de Shakshuka