Puneti aromatele dorite: piper boabe, foi de dafin, cimbru, boabe de mustar, usturoi, etc.
Culoarea exterioara a ridichiilor se va dilua în marinată dar se vor colora la interieur. https://www.blogulluicatalina.com/2021/07/ridichi-murate-in-otet-pickles.html
Sterilizați borcanele și capacele în cuptor la 140 ° C timp de 20 de minute.
Curățați si spălați ridichile . Curățați morcovul și tăiați-l rondele.
Începeți să umpleți borcanele alternând boabe de piper, ridichi, rozmarin, felii de morcovi.
Am făcut un borcan numai cu ridichi și celelalt cu un amestec de morcovi si ridichi.
Pregăti-ți saramura amestecând apa, oțetul și sarea marină. Se aduce saramura la fierbere.
Puneți lama unui cuțit sub fiecare borcan și umpleți-le cu saramura fierbinte.
Inchidem bine borcanele si le intoarcem cu capacul in jos.
Întoarceți-le a doua zi și păstrați-le într-un loc răcoros și întunecat. Se lasă la macerat în întuneric timp de 1 săptămână înainte de deschidere. Depozitare: o lună bună la frigider.
Culoarea ridichiilor se va dilua în marinată. Merg foarte bine in salate sau ca garnitura langa o friptura. Sunt mai frumoase taitate in 2 caci s-au colorat la interieur.
Pastrati borcanul la rece dupa deschidere.
1
pentru 2 borcane de 600 ml