Varza murata pentru ciorbe

de Bunica in Muraturi, 27 Sep 2009 | 11272 vizualizari

 

Pana sa pun varza pentru iarna pun acum la inceputul toamnei intr-un borcan varza la acrit special pentru ciorbe.

 

INGREDIENTE

  • varza
  •  marar- o crenguta
  • o crenguta de cimbru
  • sare
  • apa
  • hrean
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata pentru ciorbe:

Se curata varza, se taie in 4 sau in 8 si se aseaza in borcan impreuna cu mararul, cimbrul si hreanul. Peste ea se toarna o saramura facuta din 1l apa si o lingura de sare (depjnde de borcan cat lichid ai navoie). Dupa doua zile zeama se vantura (se scurge zeama din borcan intr-o cratita , apoi se toarna la loc. Dupa alte doua zile la fel. Se capseaza borcanul si o lasi la acrit. Daca este cald in cel mult o saptamana ai varza acra si zeama de varza (moare) acre si le poti folosi.

TIPS-URI

1

Eu folosesc zeama dintr-un borcan, apoi din celalalt pun in sticla si o pun in frigider si varza o pun toata intr-un borcan.

2

Nu lasati varza fara zeama si nici zeama fara varza ca se strica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata pentru ciorbe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]