Risotto cu caracatita

de cristeena20 in Fructe de mare, 6 Feb 2014 | 5353 vizualizari

 

E prima data cand fac aceasta reteta dar a iesit deosebit de delicioasa..pentru cine e fan risotto cremos cu multa branza recomand sa incercati aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • o cutie de tentacule de caracatita (cca 500 gr- 5 tentacule mari)
  • 8 pumni de orez rizotto
  • 2 cepe
  • ulei de masline
  • branza parmigiano razuita (cca 5 linguri)
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu caracatita:

Pregatim caracatita. DAca e congelata lasam sa se dezghete , spalam si o punem la fiert in putina apa rece cu o ceapa cu coaja. (nu adaugam sare deloc). Lasam sa fiarba bine si gustam sa vedem daca tentaculele sunt fierte.Le scoatem si le feliem . Pastram apa (scoatem doar ceapa) si o lasma pe aragaz sa fie merue fierbinte.

Intr-o cratita punem ceapa tocata fin sa se caleasca cu ulei de masline, iar cand e inmuiata adaugam caracatita feliata si apoi aduagam orezul pentru rizotto. Lasam inca 3 minute sa se caleasca toate si adaugam cu o lingura din supa in care a fiert caracatita, doar cat sa acopere putin orezul. Amestecam continuu si adaugam treptat din supa. CA sa avem un rizotto cremos trebuie sa amestecam mereu in timpul fierberii si sa adaugam apa doar treptat. LA fina, cand orezul este fiert si cremos, adaugam branza parmigiano razuita si mai lasam 3 minute. Adaugam sare, piper dupa gust.

Lasam acoperit cuc apac inca 5 minute apoi servim cu parmigiano ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu caracatita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Pushaa 1

06.02.2014, 20:24

cristeena20 1

06.02.2014, 22:12

Va multuemsc

cristeena20 1

06.02.2014, 22:14

ideea de risotto cuc aracatita mi-a venit deschizand frigiderul..stiam ca musafirelor le place la nebunie risotto-ul....si apoi la fel caracatita..am indraznit sa fac combinatia..si sincer..a iesit o bunaciune.....il pun la retetele de top cu orez..Aici se mananca mult orez cu peste amestecat..sau pipote gatite la fel cu orez impreuna...Imi place mult asa.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Risotto alla marinara