Risotto cu legume

de Pur_si_simplu_papa_bun in Mancaruri de legume, 4 Apr 2011 | 6415 vizualizari

 

Fiindca e primavara, m-am oprit asupra unui risotto cu legume :))

 

INGREDIENTE

  • • 250 g orez pentru risotto
  • • mazăre şi fasole congelată
  • • 1 morcov
  • • o bucată de ţelină
  • • 1 ceapă verde
  • • un cub de unt
  • • ulei de măsline
  • • 100 ml vin alb sec
  • • supă de pui sau de legume
  • • caşcaval ras
  • • pătrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu legume:

Mazărea şi fasolea le-am fiert 3 minute în apă clocotită, după care le-am strecurat şi le-am pus într-un vas cu apă rece şi gheaţă pentru câteva minute (păstrază vii culorile şi opreşte gătirea lor), apoi se strecoară din nou.

Într-un vas am amestecat zeama în care au fiert legumele cu supă de pui şi am păstrat-o la cald pe foc mic. Orezul l-am spălat şi l-am strecurat.
E ... de acum înainte trebuie să-i acordăm toată atenţia (adică să stăm lângă vasul în care preparăm risotto-ul).
Încingem o lingură de ulei de măsline cu jumătate de cub de unt, călim la foc foarte mic ceapa verde, morcovul şi ţelina, până se înmoaie. Am adăugat orezul şi vinul. Le-am lăsat pe foc până scade lichidul la jumătate.

Din acest moment se dă focul mai tare şi se adaugă un polonic de supă caldă şi se amestecă încet. După ce lichidul este absorbit, se adaugă treptat, câte un polonic de supă, amestecând continuu. Toată operaţiunea ar trebui să dureze cam 8 minute. Amestecul trebuie să fie cremos şi nu va fi nevoie de toată supa.

Am adăugat legumele fierte, amestecând încet, apoi am încorporat untul rămas şi frunzele de pătrunjel. Se sărează şi se piperează.
Vafele de caşcaval le-am făcut prin topirea unor grămăjoare mici de caşcaval ras într-o tigaie de teflon. Se lasă pe foc până se rumenesc marginile şi apar găurele prin caşcavalul topit. Am luat tigaia de pe foc şi cu o spatulă le-am desprins uşor şi le-am aşezat pe hârtie de copt să se răcească.

Risotto-ul se serveşte cu caşcaval ras şi ornat cu vafe. E delicios!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Legume cu telemea la cuptor