Rulada bicolora cu frisca si capsuni

de simona72 in Prajituri, 7 Mai 2015 | 5801 vizualizari

 

Multumesc Bucataras pentru cosul cu produse de la iepuras...

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 5 oua mici de tara
  • 1 praf mic de sare
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura apa de trandafiri
  • 1 lingura praf de copt
  • pentru umplutura:
  • 500 g capsuni
  • 2 linguri sirop concentrat fructe de padure
  • 350-400 ml frisca Sublime Elle&Vire
  • 3-4 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • pentru decor: capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada bicolora cu frisca si capsuni:

Pentru aluat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugam 3 lingurizahar si mixam pana obtinem o bezea. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar pana se albesc, adaugam in fir subtire uleiul ca la maioneza. Faina o amestecam cu praful de copt. Luam cate o lingura mare de bezea si o amestecam usor cu un tel tip para cu galbenusurile frecate pana se incorporeaza. Adaugam si apa de trandafiri sau orice alta esenta va place. Adaugam in mai multe randuri si faina si amestecam usor sa scoatem cat mai putin aer din compozitie. Impartim aluatul in doua si intr-una punem o lingura de cacao, amestecam cu telul usor sa se desfaca cacao in aluat. In tava mare a aragazului punem hartie de copt. Intr-un pos cu dui rotund puneti alatul maro. Trasati dungi oblice lasand spatiu intre ele in tava pregatita. Umpleti spatiile cu alaut galben tot cu ajutorul posului. Dati tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 15-20 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Lasam alautul sa se racoreasca putin, il desprindem de pe hartia in care a fost copt, il asezam pe o alta hartie de copt curata si-l adunam intr-o rulada. Adunam marginile si-l lasam sa se raceasca complet.

Pentru umplutura: spalam capsunile si alegem cateva (8-9) capsuni mari si frumoase care urmeaza sa fie puse in mijlocul ruladei. Indepartam coditele, iar la cele oprite le scobim putin cu un cutit capetele. Restul de capsuni le taiem in sferturi sau jumtati, le punem intr-o craticioara si adaugam peste ele siropul. Le dam la foc si le lasam pana se inmoaie. Asa fierbinti le pasiram cu un mixer vertical pana obtinem un piure fin. Dam la frigider sa se raceasaca. Intre timp, mixam frisca cu zahar. 

Pentru asamblare: desfacem rulada din hartia de copt si intindem blatul pe hartie. Cu o pensula intindem pe blat piureul de capsuni. Lasam cateva minute sa absoarba blatul piureul. Deasupra punem frisca si o intindem cu grija sa nu se amestece cu piureul de fructe. La una dintre bazele blatului punem capsunile mari si frumoase. Incepem sa rulam cu grija sa nu ne iasa din compozitie si capsunile sa ramana in mijloc. Adunam rulada in hartia de copt, strangem marginile si dam la frigider pentru 3-4 ore. Decorati cu capsuni, portionati cu un cutit bine ascutit si serviti. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada bicolora cu frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tartallette cu crema mascarpone