Rulada cu dulceata si crema de branza

de kamely in Dulciuri, 25 Iul 2015 | 5050 vizualizari

 

O reteta usor de facut, delicioasa si aspectoasa. Se poate face cu orice fel de dulceata. Aceasta reteta este spaniola si in tara de origine se numeste Brazo de gitano, un dulce care se prepara in preajma sarbatorilor de iarna

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt
  • 200 ml lapte
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • 9 linguri faina alba
  • 9 oua
  • 200 g zahar
  • 2 cutii (300g) crema de branza natur ceva fin cremos Delaco
  • cateva linguri de dulceata
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 ml frisca pt ornat
  • fructe
  • frunze de menta
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu dulceata si crema de branza:

Pentru foi separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Apoi adaugam zaharul cate o lingura si batem in continuare pana devine o bezea tare si lucioasa. Galbenusurile se omogenizeaza . In ele se adauga untul topit si racit si se amesteca intocmai ca la maioneza. Apoi incepem sa adaugam faina si laptele intercalat, pana obtinem o pasta. In aceasta punem 2-3 linguri de bezea si amestecam usor, apoi incorporam toata compozitia de albusuri amestecand  cu o spatula prin rasturnare  pana la omogenizare. Impartim compozitia in doua tavi mari de aragaz tapetate cu foaie de copt. Coacem la 180 de grade, 10-12 minute, in cuptorul dinainte incalzit. Cand sunt gata se scot si se dezlipesc de pe hartie. Se lasa la racit pe un gratar.

Batem frisca lichida pana se intareste. Omogenizam crema de branza si  apoi le mixam impreuna 2 minute.

Repartizam crema pe foi, punem dulceata peste crema si rulam strans

Punem la rece o ora apoi ornam cu frisca, menta si fructe.

TIPS-URI

1

Pentru ca am cuptor electric, fac aceste foi foarte des si le coc pe ambele deodata. 10 minute la 180 grade si inca 5-10 folosind caldura reziduala

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu dulceata si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]