By Laura, usor modificata...am ramas setata pe Laura:))
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Am pus prima oara 550 grame faina, dar la mine a mai cerut si am mai adaugat 100-150 grame, in functie de cat cere aluatul. Dupa ce masina a framantat si a dospit aluatul, l-am scos si l-am impartit in patru.
Intre timp am facut si umplutura: ouale intregi le-am batut spuma cu zaharul, iar peste ele am adaugat faina amestecata cu praful de copt. Laptele l-am pus pe foc si am adaugat macul. L-am lasat pana ce macul a absorbit tot laptele. Am pus macul in robot si l-am maruntit. L-am lasat sa se raceasca si l-am amestecat cu ouale si faina.
Fiecare bucata de aluat am intins-o cu sucitorul intr-un dreptunghi. Am pus din umplutura de mac(in trimul am pus prea mult si a mai curs pe laturi), deci nu prea mult sa nu curga, faceti sul iar marginile le "lipiti" bine. Puneti ruladele in tava mare a aragazului in care ati pus hartie de copt, lasati putin spatiu intre ele, lasati sa mai creasca aluatul la loc caldut inca 20 minute si dati la cuptorul incins la 180 grade pt 30 minute, pana se rumenesc frumos. In ultimele 5 minute scoateti ruladele si le ungeti cu galbenus de ou amestecat cu 2 linguri de lapte.
Lasati sa se raceasca si portionati.
Pofta buna!!
1
turmericul este optional, eu l-am folosit pt a da culoarea galbena aluatului