Ne bucurăm de legumele de sezon, așa că pentru azi vă propunem o ruladă rapidă și delicioasă cu dovlecei.
Pentru această Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară, am folosit următoarele ingrediente: dovlecei, cașcaval, făină, ouă, cremă de brânză, șuncă.
Cum se prepara Rulada de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară:
Tapetează tava de aragaz cu hârtie de copt.
Rade dovleceii într-un bol. Rade și cașcavalul în același bol, peste dovlecei și amestecă ingredientele.
Adaugă cele 3 ouă, sare, piper, praf de usturoi și boia dulce. Amestecă bine. La final, încorporează făina. Compoziția trebuie să fie legată.
Toarnă aluatul în tava de copt și nivelează frumos, apoi presară semințe de susan.
Coace aluatul cu dovlecei în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, timp de aproximativ 25 de minute sau până se rumenește frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă blatul la răcit.
După ce s-a răcit, întoarce blatul și unge-l cu cremă de brânză, apoi așază feliile de șuncă și rulează strâns. Poți pune rulada la frigider sau o poți servi imediat.
Este un preparat gustos, ușor de făcut și spornic.