Rulada de vitel cu sunca de Parma si legume de sezon

de danakarin in Vita, 22 Oct 2011 | 4142 vizualizari

 

Am vrut de fapt sa fac Saltimbocca si n-am gasit salvie.. drept care am schimbat nitzel. Sa vedem daca va place.

 

INGREDIENTE

  • 3 felii subtiri de carne de vitel din pulpa.
  • 3 felii de sunca de Parma sau alta sunca cruda si afumata.
  • 3 lingurite  de Pesto ( se poate inlocui si cu mustar ) 
  • 2 rosii
  • 1 ceapa rosie
  • un dovlecel. Eu am gasit niste dovlecei rotunzi, foarte aratosi !
  • 2-3 cartofi
  • 1/2 de varza rosie
  • 1-2 linguri de ulei de masline
  • oregano uscat
  • 2-3 catei de usturoi.
  • 100 ml de zeama de zarzavat
  • 100 ml de vin rosu
  • o bucatica de unt cit o nuca.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de vitel cu sunca de Parma si legume de sezon:

Snitelele de vitel de bat un pic invelite in folie si se ung cu pesto alla genoveze sau in lipsa cu mustar. Deasupra punem o  felie de sunca, rulam, apoi prindem cu o scobitoare sa nu se desfaca dupa care le rumenim  pe toate partile intr-o lingurita  de ulei de masline, le pastram la cald.

1/2 Varza se fierbe citeva clocote in apa fierbinte, la fel si dovlecelul felii ( mai grosute)  Separat se fierb cartofii in coaja. Dovleceii se scurg, varza se taie felii, si se pune totul  intr-o  tava  termorezistenta alaturi de rosii felii, de cartofii curatati si taiati in doua, de ceapa taiata in doua, sau cum doriti, de 2-3 catei de usturoi. Se presara cu oregano, se stropeste cu ulei de masline si se da 15 min. la cuptor la 170 de grade.

Adaugam apoi ruladele de carne reducem temperatura, si mai lasam in cuptor 10 min. Ruladele trebuie se fie patrunse dar sa ramina fragede.

In tigaia in care am prajit carnea turnam 100 ml de vin si 100 de ml de supa de legume- (se poate si din cubulet Maggi) si lasam sa scada la jumatate. Sosul acesta il legam cu unt si il servim la carne.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de vitel cu sunca de Parma si legume de sezon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de vitel cu legume la cuptor