Rulada din piept de rata cu fistic si ceapa verde

de anca_rm in Rata, 17 Mar 2016 | 4425 vizualizari

 

In luna martie Cristina Toth este gazda provocarii Cutia Misterelor si ne-a adus o lista foarte interesanta si incitanta de ingredient . Ea ne propune : Alliaceae (ceapă verde, usturoi verde, leurdă, chives, ceapă galbenă/roșie/albă), salate de sezon (verde, roma, valeriană, rucola, andive, spanac, untișor), ridichii,  tuberculi (cartofi roșii/albi/violet/dulci/napi), rădăcinoase, carne de iepure/rață, oua, faina, lactate, citrice (limete, lămâie, portocale, grapefruit roșu/galben, pomelo, sweetie) și ingredientul vedetă: FISTIC-ul  

 

INGREDIENTE

  • -300 gr piept de rata
  • -100 gr fistic crud
  • -5 fire de ceapa verde
  • -coaja de la o lamaie
  • -150 gr cascaval
  • -sare
  • -piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din piept de rata cu fistic si ceapa verde:

Pieptul de rata il taiam fara sa desprindem bucatile una de alta pentru a obtine o bucata mare. Cu batatorul de carne o batem o usor pentru a intinde putin si penru a se fragezi. Condimentam cu sare si piper si cu coaja razuita de lamaie.

Lasam deoparte carnea si incepem sa ne  ocupam de umplutura.

Fisticul impreuna cu ceapa verde spalata o punem intr-un robot si le facem pasta .

Peste fistic si ceapa razuim cascavalul si amestecam.

Carnea cu pielea spre tocator o umplem cu fisticul, ceapa si cascavalul si rulam avand grija sa inchidem bine capetele ca sa nu iasa umplutura in timpul procesarii termice.

Ruloul obtinut il legam cu ata de bucatarie si intr-un grill incins asezam carnea cu pielea in jos. Rumenim carne pe toate partile, apoi o dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute.

Este o reteta perfecta pentru un fel principal servita alaturi de garniture preferata sau rece ca si aperitiv .

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de rata cu fistic si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

17.03.2016, 19:56

Cred ca este o delicatese!

mirela0911 1

17.03.2016, 20:23

Interesanta, cred ca e si buna!

Panacris 1

17.02.2018, 17:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de rata cu cartofi si galbiori