Ruladă Krem a la Krem

de madi_marin in Prajituri, 1 Ian 2012 | 15487 vizualizari

 

Prăjitura Krem a la Krem am făcut-o pentru prima dată acum mult timp. Şi de atunci… de nenumărate ori. E foarte uşor de făcut şi e bună rău. Pentru sărbători m-am inspirat de la Miha şi am dat altă formă prăjiturii…. adică ruladă. Mulţumesc Miha pentru idee. Vă invit să o pregătiţi sub orice formă doriţi, să o degustaţi şi să-mi spuneţi dacă v-a plăcut.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri cu zahăr
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 plic Creme Ole de ciocolată (Dr. Oetker)
  • 2 linguri cu cacao

Crema:

  • 200 ml frişcă lichidă
  • 200 ml lapte
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 1 plic Creme Ole de vanilie (Dr. Oetker)

Glazura:

  • 200 g ciocolată
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 g unt sau margarină

Ornat:

  • ciocolată albă rasă
  • pătrăţele de ciocolată
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă Krem a la Krem:

Se pregăteşte întâi blatul: se separă ouăle. Albuşurile le batem spumă tare cu un praf de sare şi cu zahărul. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul. Se adaugă peste spuma de albuşuri şi se amestecă. Se pun şi praful de cremă şi cacaoa şi se omogenizează bine.

Compoziţia se toarnă în tava mare de aragaz tapetată cu hârtie de copt. Se coace cam 20 de minute. Se rulează cât e caldă.

Crema: se mixează frişca lichidă şi laptele reci împreună cu praful de cremă şi esenţa de vanilie.

Glazura: ciocolata ruptă în bucăţele împreună cu frişca lichidă şi untul sau margarina se pun la foc mic şi se amestecă continuu până se topesc toate şi se obţine o cremă. Se dă puţin la răcit.

Blatul se derulează, se unge cu cremă, apoi se rulează la loc şi se glazurează. Se ornează cu ciocolată albă rasă şi cubuleţe de ciocolată sau după preferinţă. Se taie a doua zi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă Krem a la Krem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]