Rulade din foi de lasagna cu ficatei de pui

de mirela0911 in Ficat, 5 Iul 2015 | 7535 vizualizari

 

A fost un pranz delicios!

 

INGREDIENTE

Pt. rulade:

  • 8 foi de lasagna
  • 400g ficatei de pui
  • 1 ceapa alba
  • 1/2 ardei gras rosu
  • patrunjel verde tocat marunt
  • 1 rosie mare sau 2 mai mici
  • 30 ml ulei
  • sare, piper macinat

Pt.sos:

  • 50 g unt
  • 1 lg faina
  • 300 ml lapte
  • 100 g cas de capra
  • 1 lg frunze de patrunjel tocat
  • 1 lg busuioc maruntit
  • sare, piper
  • 100 g cas de capra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulade din foi de lasagna cu ficatei de pui:

Ruladele: Ficatul se pune in apa rece si se lasa cca 1/2 ora. Se taie cubulete, se spala si se lasa la scurs. Ardeiul se spala si se taie felii subtiri. Rosia se opareste pt cateva secunde apoi se curata de coaja si se taie cubulete. Ceapa se curata si se taie grosier. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ceapa sa se caleasca putin. Se pun ficateii si ardeiul, se prajesc la foc mare timp de 6-8 minute, se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat, se pune patrunjelul si cuburile de rosii si se ia de pe foc.

Foile de lasagna se pun la fiert in apa clocotita cu sare timp de 4 minute. Se da un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.

Sosul: Intr-o craticioara se topeste untul, se adauga faina si se omogenizeaza. Se adauga laptele cald si se amesteca cu ajutorul unui tel pana la omogenizare. Se fierbe la foc mic timp de 10-15 minute. Se ia de pe foc, se adauga patrunjelul si busuiocul si 100 g cas de capra dat pe razatoarea mica. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se ia cate o foaie de lasagna si se pune 1-2 lg din compozitia cu ficatei, se ruleaza cu grija si se aseaza intr-un vas de ceramica uns cu unt. Dupa ce s-au asezat toate ruladele in tava, se acopera cu sosul si se rade deasupra casul de capra. 

Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade si se lasa sa se coaca pana cand se rumenesc usor la suprafata. 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti busuioc proaspat, se poate inlocui cu cel uscat.

2

Ficateii se lasa pe foc pana scade aproape tot sucul lasat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulade din foi de lasagna cu ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui Padurea Neagra