Salata a la Russe de post

de Gicuta in Mancaruri de post, 1 Apr 2015 | 42207 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 3 morcovi
  • o telina mica
  • 200 gr mazare congelata
  • 4 castraveti murati
  • 2 gogosari murati
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingura mustar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata a la Russe de post:

Se curata morcovii, telina, cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Mazarea se pune si ea la fiert separat. Dupa ce sunt fierte, legumele se toaca cubulete si se pun intr-un vas. Se toaca marunt castravetii si gogosarii si se pun intr-o strecuratoare la scurs. Se amesteca legumele fierte, scurse si tocate, se asezoneaza cu sare,  piper si maioneza pregatita dintr-un cartof fiert, o lingura de mustar, un praf de sare,  50 ml ulei si zeama de lamaie. Se orneaza dupa preferinta.

Maioneza: Cartoful fiert l-am pasat in blender impreuna cu  mustarul si un praf de sare , dupa care am adaugat  treptat uleiul, alternativ cu zeama de lamaie dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata a la Russe de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Xandrinne 1

18.12.2015, 07:13

aia 1

11.08.2017, 21:46

multumesc pentru reteta, a iesit foarte buna, in special proportia intre diversele legume si acritura a fos perfecta.
Maioneza de cartof a fost suficienta ca sa 'lege' salata, dar facuta dintr-un singur cartof nu a ajuns si la decor. Ciudat dar la gust mi s-a parut grea, ceea ce nu a fost o problema in cantitate redusa, dar cred ca ar fi fost prea mult sa mai fac probabil inca de doua ori pe atit ca sa imbrac salata.
Am decorat cu fisii lungi de ardei kapia bine scursi si boabe de mazare.

mapafida 1

03.04.2019, 18:04

Tocmai am facut dar am folosit maioneza de fasole alba,iar cand se mananca peste se poate adauga ton sau alt fileu de peste ,dupa gust, si e delicioasa!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi deliciosi la cuptor cu vin