In sezonul rece mie imi place mult sa prepar salate calde, desigur variante sunt destule, insa va invit sa incercati aceasta salata savuroasa, merge bine servita si ca aperitiv dar si ca fel principal vegetarian. O sa va topiti de placerea gustului pana la ultima inghititura :)..si...sa nu uit, va astept cu impresii :)
Spalam si taiem legumele, vanata rondele, dovlecelul fasii sau rondele, sau si una si alta, ardeii felii, morcovul il dam pe razatoarea mare , la fel si cartoful.
Prajim pe rand legumele in tigaie in ulei si avem grija ca la fiecare doua portii de legume prajite sa schimbam uleiul( eu asa fac).
Scoatem cu o paleta toate legumele intr-un vas mare sau o tava. Presaram putina sare.
Avem de prajit destul, insa va garantez ca merita efortul.
Preparam sosul: usturoiul curatat si dat prin presa se amesteca cu putina sare, zeama de lamaie, zahar, otet si se paseaza cu o furculita.
Se adauga iaurtul lingura cu lingura si se amesteca pana creste sosul.
Cand legumele au fost prajite in totalitate se toarna sosul peste ele. Le amestecam bine si potrivim gustul de sare. Mutam totul in vasul in care vom aduce salata la masa. Avem grija sa nu ne vada nimeni si sa stergem tava cu o felie buna de paine :) pe care desigur o vom manca cu pofta :)))
O servim calduta...e o nebunie de salata, plina de aroma si gust :)