Salata cipriota (greceasca, cu mici-mari diferente)

de mihaelaradu in Salate, 18 Ian 2011 | 8667 vizualizari

 

Aceasta salata e, in fapt, salata greceasca. Diferenta este ca branza feta se taie cubulete si se adauga frunze de coriandru proaspat.

 

INGREDIENTE

  • 2 rosii medii
  • 2 castraveti medii
  • 1/2 ceapa
  • cateva masline (negre, verzi, umplute- nu are importanta)
  • 50 gr branza feta sau telemea de oaie (sarata)
  • sare
  • ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie (in loc de otet)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cipriota (greceasca, cu mici-mari diferente):

Se taie toate legumele cubulete, feliute, solzisori...fiecare cum prefera :) si se amesteca cu frunzele de coriandru.

Branza se taie cuburi si se amesteca cu legumele si maslinele.

Se picura uleiul si zeama de lamaie peste amestecul de legume, branza si verdeata.

Se sareaza dupa gust.

Salata se poate servi ca si garnitura langa fripturi sau ca fel principal, in caz de dieta :)

TIPS-URI

1

Coriandru se poate inlocui cu patrunjel, daca va e mai la-ndemana

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cipriota (greceasca, cu mici-mari diferente)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata Nicoise Cu Ton