Cu ani in urma, aceasta salata nu lipsea din camara noastra. In ultima perioada nu a mai fost pregatita deoarece fiind doar eu cu mama nu se prea manca, cel putin eu nu prea mai consum asa ceva. Totusi am ales acum sa fac cateva borcanele ca tot ii povesteam sotului de ea, insa nu stia cum este. A gustat, chiar a mancat, i-a placut! :)
Spalam bine borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos, pe un prosop curat (mie mi-au iesit 4 borcane de 800 gr).
Curatam ghebele, le spalam in multe ape, apoi le punem la fiert pentru 15-20 de minute. Cand sunt gata le scurgem de apa.
Ceapa o curatam, o taiem pestisor, gogosarii ii curatam de seminte si ii taiem fasii subtiri si mici.
Decojim morcovul si il dam pe razatoarea mare.
Intr-o oala punem apa, otetul, uleiul, zaharul, sarea, boabe de piper si foile de dafin rupte bucatele.
Transferam totul pe foc si cand incepe sa clocoteasca adaugam ceapa.
O lasam sa fiarba 3-4 minute, apoi punem morcovul si gogosarul pentru alte 3-4 minute.
Incorporam buretii, amestecam si lasam totul sa fiarba cam 5 minute.
Oprim focul cand este gata.
Punem salata fierbinte in borcane si zeama ca sa o acopere.
Infiletam capacele, invelim borcanele intr-o patura si le lasam pana a doua zi acolo, cand le ducem la rece.
Pofta buna! O bunatate pentru iarna!